Kratko vrijeme pripreme i nadasve ukusan i hranjiv omlet idealno je jelo za doručak. Krenite u novi dan ispunjeni energijom koju donosi omlet od tikvica. U nastavku donosimo popis potrebnih sastojaka i način pripreme omleta od tikvica. Uživajte u pripremi ovog slasnog omleta.
Sastojci za pripremu omleta od tikvica
- 600 g tikvica narezanih na ploške,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- sol, biber, malo vegete,
- 2 kuhane mrkve izrezane na komadiće,
- 50 g pršuta narezanog na kockice,
- 6 jaja,
- 1 kašika sjeckanog bosiljka,
- svježi peršin za dekoraciju
Priprema omleta od tikvica
- U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte tikvice (odvojite nekoliko ploški sa strane) i pržite na laganoj vatri oko 5 minuta da omekšaju.
- Jaja razbijte u zdjelu, dodajte sol i biber pa izmutite.
- Tikvicama u tavi dodajte pršut i mrkvu narezanu na komadiće pa ulijte jaja. Pržite na srednje jakoj vatri oko 10 minuta.
- Dok se jaja zgušnjavaju, podižite lopaticom omlet i naginjite tavu tako da nepečena jaja iscure na dno.
- Nastavite dok se gotovo ne zgusnu i s donje strane ne poprime zlatnu boju.
- Po vrhu rasporedite sačuvane ploške tikvica pa stavite tavu na 1-2 minute u gril-pećnicu, 10 cm od izvora topline, dok omlet ne dobije zlatnosmeđu boju i sasvim se ne stvrdne.
- Ukrasite svježim začinskim biljem i poslužite.