Labels

Omlet od tikvica



Kratko vrijeme pripreme i nadasve ukusan i hranjiv omlet idealno je jelo za doručak. Krenite u novi dan ispunjeni energijom koju donosi omlet od tikvica. U nastavku donosimo popis potrebnih sastojaka i način pripreme omleta od tikvica. Uživajte u pripremi ovog slasnog omleta.

Sastojci za pripremu omleta od tikvica
  • 600 g tikvica narezanih na ploške, 
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  •  sol, biber, malo vegete, 
  • 2 kuhane mrkve izrezane na komadiće, 
  • 50 g pršuta narezanog na kockice, 
  • 6 jaja, 
  • 1 kašika sjeckanog bosiljka, 
  • svježi peršin za dekoraciju

Priprema omleta od tikvica
  • U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte tikvice (odvojite nekoliko ploški sa strane) i pržite na laganoj vatri oko 5 minuta da omekšaju. 
  • Jaja razbijte u zdjelu, dodajte sol i biber pa izmutite. 
  • Tikvicama u tavi dodajte pršut i mrkvu narezanu na komadiće pa ulijte jaja. Pržite na srednje jakoj vatri oko 10 minuta. 
  • Dok se jaja zgušnjavaju, podižite lopaticom omlet i naginjite tavu tako da nepečena jaja iscure na dno. 
  • Nastavite dok se gotovo ne zgusnu i s donje strane ne poprime zlatnu boju. 
  • Po vrhu rasporedite sačuvane ploške tikvica pa stavite tavu na 1-2 minute u gril-pećnicu, 10 cm od izvora topline, dok omlet ne dobije zlatnosmeđu boju i sasvim se ne stvrdne. 
  • Ukrasite svježim začinskim biljem i poslužite.  


 
 
Blogger Templates