Omlet sa sirom i šunkom je jednostavan za pripremu ali ipak zahtjeva punu koncetraciju prilikom pripreme kako bi napravili savršen neodoljivi kremasti omlet.
Budite pažljivi i koncentrirani jer omlet vrlo lako možete prepeći. Ne bi trebao biti u potpunosti pečen prije preklapanja jer to znači da ste napravili suhu palačinku, a ne kremasti omlet. Uz to, jaja samo lagano umutite vilicom kako ne bi umiješali previše zraka.
Zaboravite na mlijeko, jer mu u smjesi za omlet nije mjesto, ali nemojte zaboraviti na to da trebate dobru tavicu s neprianjajućim dnom.
Što se tiče dodataka, šunka i naribani cheddar uvijek su dobra ideja, kao i sotirane gljive i špinat. Sve ovisi o tome koliko vam se žuri.
Sastojci za pripremu omleta sa sirom i šunkom:
- 3 jaja
- 1 žlica maslaca
- sol, papar
- 50 g naribanog cheddara
- 50 g šunke
Priprema:
- Šunku narežite na manje komade i pripremite sve ostale sastojke.
- Zagrijte maslac u tavi na srednje jakoj vatri.
- Dodajte narezanu šunku i pržite dvije minute.
- Razbijte jaja te ih samo lagano pomiješajte u zdjelici.
- Ulijte jaja u tavu i vilicom nježno pomičite jaja po tavi.
- Čim se jaja počnu stvrdnjavati pospite naribanim sirom i prestanite miješati.
Ostavite omlet da odstoji minutu da toplina dođe do sira. Pospite s malo soli i papra. Lagano odvojite donji dio omleta i preklopite preko gornje polovice. Prebacite na tanjur i poslužite odmah.