Labels

Omlet sa špinatom i gljivama

 


Ukusan i bogat omlet iz pećnice, punjen gljivama i s jednom ili više vrsta sireva, garancija je za savršeni doručak ili lagani ručak i večeru. Omlet sa špinatom i gljivama može se poslužiti uz laganu salatu, a po želji i uz hrskavu slaninu i prepečeni tost. 

Potrebni sastojci za pripremu omleta sa špinatom i gljivama

  • 2 žlice maslinovog ulja 
  • 200 g  gljiva (šampinjoni ili bukovače) 
  • jedna srednje veličine glavica crvenog luka  
  • 1 češanj češnjaka  
  • 150 g svježeg špinata 
  • 6 velikih jaja 
  • 50 mL mlijeka 
  • 50 mL vrhnja za kuhanje 
  • 1 žlica senfa 
  • 1 žlica svježih listova timijana 
  • jedna žličica vegete 
  • 150 g parmezana ili naribane goude 

Priprema omleta sa špinatom i gljivama

  •  Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. 
  • Lim ili kalup za pečenje premaži uljem ili masti po izboru. 
  • Zagrijte ulje u velikoj tavi. 
  • Dodajte u nju gljive. 
  • Pecite gljive, povremeno miješajući, dok ne porumene i omekšaju, oko osam minuta. 
  • Dodajte zatim luk i češnjak. 
  • Sve skupa pecite dok ne omekšaju, oko pet minuta. 
  • Dodajte zatim špinat i miješajte sve dok se ne smanji, oko minutu do dvije. 
  • Maknite s vatre.
  •  Umutite jaja, mlijeko, vrhnje, senf, timijan, vegetu u srednje velikoj zdjeli. 
  • Dodajte zatim u nju mješavinu gljiva i špinata i dobro promiješajte. 
  • Dodajte sir i opet promiješajte. 
  • Uz pomoć žlice ulijte dobivenu smjesu u kalup. 
  • Pecite dok se ne stegne i ne porumeni, oko 20 do 30 minuta. 
  • Ostavite da odstoji 10 minuta, po želji posipajte dodatno sirom i poslužite toplo. 
Uživajte u ovome slasnom omletu!




 
 
Blogger Templates