Omlet sa krumpirom i lukom je jednostavno i ukusno jelo koje se može pripremiti u nekoliko minuta. Ovaj omlet je pravi izbor za doručak jer daje potrebnu energiju našem tijelu za uspješan početak radnog dana. Omlet sa krumpirom i lukom može se poslužiti i kao glavno jelo za ručak. Ako ste zauzeti i nemate puno vremena za pripremu ručka onda ovaj omlet je pravi izbor. U nastavku donosimo popis sastojaka i način pripreme omleta sa krumpurom i lukom. Uživajte pripremajući ovaj omlet.
Sastojci za pripremu omleta sa krumpirom i lukom
- 500 g krumpira
- 100 g luka
- 10 žlica maslinovog ulja
- 5 jaja
- sol i papar po želji ili jedna žličica vegete
Priprema omleta sa krumpirom i lukom
- Operite krumpir, ogulite ga i narežite na ploške, a luk očistite i narežite na tanke kolutove.
- Na zagrijano ulje stavite krumpir. Kad je napola prepržen, dodajte luk pa sve pržite dok ne porumeni.
- Umutite jaja sa soli i paprom, prelijte ih preko luka i krumpira i dobro promiješajte.
- U tavi ugrijte dio ulja i pecite omlete u tankom sloju po 5 minuta sa svake strane.
Jednostavno jelo za koje ne treba puno vremena za pripremu - Omlet sa krumpirom i lukom